Passande tajming med aktieanalys om Christian Berner Tech Trade

För ett par veckor sedan delade jag med mig av delar av min syn på Christian Berner Tech Trade (CBTT) här på Finansgrubbel. Det verkade som att det var startskottet på flera analyser av CBTT. Redan nästa dag gick Redeye ut med en analys som även den var i positiv ton. Deras bull analys var snarlik min egen. Du kan läsa redeyes analys här

Sedan var det börsveckan som köprekommenderade CBTT.

Ytterligare några dagar senare gick affärsvärlden ut med en köprekommendation på CBTT och riktkurs på 33 kr per aktie på ett års sikt.

Den gemensamma nämnaren i alla analyser och rekommendationer har varit förvärvet av Z&I som varit mycket lyckosamt. Det var tack vare förvärvet som jag blev aktieägare trots att jag bevakat aktien sedan notering hoppade jag inte på för än förvärvet var på plats. Jag har inte varit med på den fulla resan som man kunde ha varit men jag är glad över den resa som är på väg nu.  

KRAFTIG KURSUTVECKLING

Alla dessa köprekommendationer har drivit upp CBTTs kurs rejält på väldigt kort sikt.

Den klassiska regeln sälj när alla skriker köp och köp när alla skriker sälj är enligt mig ganska talande och det kanske har gått lite väl fort för CBTT de senaste veckorna. När aktiekursen går upp blir uppsidan mindre och ”magin of safety” allt mindre. Av den anledningen har jag marginellt minskat mitt innehav i CBTT.

Jag kommer vara redo att fylla ut med mer CBTT om tillfälle uppstår men jag har tagit hem en liten vinst och ska försöka hitta placeringar som har en rejäl uppsida.

För verkligheten är att inget fundamentalt har hänt med CBTT de senaste 2 veckorna utan det handlar endast om att fler har fått upp ögonen och att köprekommendationer har haglat in. Det ska bli riktigt intressant med Q1 rapporten nu som jag tror fortsatt kommer visa att förvärvet av Z&I var ett riktigt fynd. Om man får önska så är de ute och letar lite fler förvärv och förhoppningsvis kan de förvärva fantastiska bolag till rimliga värderingar. Har även planerat att dela med mig av ytterligare en aktieanalys nu i närtid. Med lite flyt har det samma effekt som när CBTT analys kom ut!

OBS: Jag äger aktier i CBTT. Se min portfölj under menyn ”Aktieportfölj”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *