Bra uppsida i Christian Berner Tech Trade

Det var nu ett tag sedan jag delade med mig av någon av mina aktieanalyser. Så jag tänkte att det var dags nu med den nya bloggdesignen på plats och allt.

Christian Berner Tech Trade är en teknikhandelskoncern och en av Nordens ledande. De har verksamhet i hela norden och har under 2018 genomfört ett större förvärv av Zander & Ingeström vilket gjort att omsättningstillväxten ökat kraftigt under året.

Aktien är noterad på First North och bolaget har funnits i min bevakningslista sedan notering 2014.

Idag står CBTT (kortnamnet) för ca 20 % av min portfölj och inhandlades under 2018.

När det kommer till ägarbilden så är familjen Berner huvudägare med Lannebo Fonder som andra största ägare till nyligen då de flaggade ned under 10 % och SEB Fonder Flaggade upp till lite över 5%. Andra största ägare är Ernström Kapital vilket är en industrikoncern i med rötterna i Göteborg.

Jag gillar generellt att följa starka och duktiga ägare och denna ägarbilden passar mig. Det enda minus jag kan hitta är att Lannebo Fonder nyligen flaggat ned utan riktigt bra anledning.

Min riktkurs ligger lite under 40 kr per aktie och jag förväntar mig att man lyckas öka omsättningen till ca 690 MSEK under 2019. Då förvärvet av Zander & Ingeström integrerades från Mars kommer det att bidra lite extra tillväxt under 2019.

Jag räknar med en EBITA marginal på 8% vilket är under det mål som CBTT själva satt.

Vidare borde en skuldsättning på totalt ca 90 MSEK göra det möjligt för fler förvärv framöver om möjligheten skulle ges. Och det finns flera bra exempel på förvärvsdrivna teknikhandelsföretag som kan förvärva bolag till BV/EBITA 4 och noterat värderas till det dubbla 🙂

Disclaimer: Detta är mina privata åsikter och bör inte ses som rådgivning utan något slag. Jag äger aktier i omnämnt företag. För min aktuella portfölj se Aktieportfölj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *