Nytt år och Nya möjligheter

Att man aldrig lär sig!
I år är jag ett perfekt exempel på hur man inte ska göra aktieaffärer.
Mina aktieaffärer följer enligt nedan. KÖP:North Chemical (Nuvarande Clemondo) gav 2.5
Hennes och Mauritz vid flera tillfällen gav ca 220
Getinge köp gav 148 (innan avknoppning)
Sälj:
Clemondo – kurs 1,7
Hennes och Mauritz – kurs 170
Min portfölj består idag därför endast av Getinge och Arjo. Dessa innehav är jag heller inte säker på att jag kommer behålla särskilt länge.
Hur kunde detta hända?
Tyvärr har jag frångått mina egna principer när det kommer till aktieaffärer.
Jag har köpt endast på känsla och rykten. Jag har följt personer jag har förtroende för men inget av detta hjälper när man ska göra bra affärer.
Varför genomförde jag dessa affärer?
Det är så lätt att välja en enkel väg framåt. När jag reflekterar över detta så är det enda jag kan komma fram till att jag har varit LAT!
Det tar tid att sätta sig in i bolag och att bygga ett eget case. Det har jag inte orkat med och därför blir dessa affärer dåliga.
Som tur är har jag inte varit fullt investerad och jag har varit skeptisk till aktiemarknaden under en längre period och därför inte investerat några större belopp men det är fortfarande otroligt segt att se tillbaka på.
Mina lärdommar:
·      Gör egna analyser
·      Lyssna på andra och få tips men skapa alltid en egen uppfattning
·      Låt det ta tid! – Bättre att missa ett bra case och göra en full analys som du själv tror på än att låtas ryckas med i en dåligt underbyggd investering.
Detta är anledningen till varför jag ännu en gång skriver ett blogginlägg. Om jag inte skriver detta publikt kommer jag aldrig att hålla det jag tänker. Även om det sannolikt inte är någon som läser detta (vilket jag är glad över) så känns det mer som ett åtagande.

Med dessa visdoms ord är mitt aktie år klart och jag kommer inte att genomföra några transaktioner under mellandagarna.

Det är dock möjligt att jag genomför transaktioner under januari. Framför allt om SIX30 return rör sig under SMA 12 på månadsbas. Det skulle vara en tydlig sälj signal för mig och kommer sannolikt korta på något sätt.

Min önskan inför 2018 är att vi får se ett rejält fall på världens börser och att lägen börjar dyka upp för långsiktiga riktigt bra aktieaffärer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *