Ny inriktning

Jag har tidigare fokuserad väldigt mycket kring politik och aktier i det jag skrivit vilket är stora intressen för mig men tänkte nu även börja skriva kring mitt största intresse vilket är företagande och framförallt startups.

Jag har tidigare startat och drivit ett företag inom bemanningsbranschen som jag lämnat för ett tag sedan och nu har kommer jag vara med och starta ett nytt bolag i tjänstesektorn. Det ska bli fantastiskt kul att få vara med i ett startup igen och tänkte dela med mig av den problematik jag står inför och vilka lösningar jag ser.

En av de största anledningarna till varför jag återigen dras till ett startup är möjligheterna att få forma bolag från grunden men även att direkt ägande i bolaget blir aktuellt. Att äga aktier i bolag där man själv kan påverka är otroligt givande och inspirerande. Att äga aktier på börsen och sitta med aktieanalyser är kul men att faktiskt vara med och påverka på högsta grad är enligt mig mycket mer intressant och för mig genom tiden mer lönsamt än att investera i på börsen.

Nystartat företagAtt starta ett nytt bolag är inte en lätt resa och det är något som tar otroligt engagemang och tid.För första gången går jag dock in i ett bolag som anställd vilket ställer helt andra krav men ger också helt andra möjligheter för mig.

Min grundfilosofi när det kommer till att starta bolag är att hitta intäkterna så löser sig resten.Denna insikt fick jag i ett möte med en affärsutvecklare på en inkubator som verkligen lärde mig att har du kunder som är villiga att betala för dina tjänster/produkter så kommer det mesta att lösa sig om man är driven. För ofta när man startar nya verksamheter är man säker på att affärsidén är helt perfekt och att man gör rätt från första början. Det har dock visat sig vara felaktigt i mina erfarenheter. De affärsplaner jag gjort har behövs ändras mycket när man väl kommit ut till kunden och får feedback på det man gör. Detta är inget som är dåligt utan jag ser det som något bra, man förbättrar sin tjänst/produkt och nästa kund blir nöjdare än vad den skulle varit om du inte hade fått den värdefulla feedbacken från första kunden.

Det som är mitt problem idag är att jag sitter och väntar på att få starta igång med min nya resa och inte ännu kan gå ut och skarpt sälja och leverera. Jag har redan fått värdefull feedback men endast i säljsituationer med kunder och inte kunnat börja leverera så man faktiskt vet hur saker kommer att bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *