Vad är syftet med att blogga?

Alla som har en blogg har olika syften med sitt bloggande. Jag tror även att många bloggar idag som har ett uttalat syfte inte har det som egentligt syfte utan att underliggande finns det andra incitament som får någon att skriva en blogg.

Olika bloggar har olika syften

Först ska vi skilja på blogg och blogg. Ta ett företag som skriver en blogg som en del av en content marketing strategi. Syftet för att driva en blogg som företag är självklart att skapa affärer och sälja mer av sin produkt/tjänst. Annat syfte än det finns inte för ett företag att blogga.

I och med att företag enligt aktiebolagslagen måste ha som syfte att tjäna pengar så måste även syftet med ett företagsblogg vara en del av det.

Privatbloggande

När det kommer till privatbloggande tror jag att det överlag är av egoistiska skäl som man bloggar. Låt oss vara lite ärliga. Oavsett om du bloggar om miljö, ekonomi, sport eller dig själv så handlar det i grunden om att det är något som du vill få något ut av. Det finns självklart de som endast bloggar för att rädda världen men det är för att de själva faktiskt mår bra av just det.

När det kommer till de flesta bloggarna så tror jag att incitamentet är att man tror att man kan tjäna pengar på sitt bloggande. Oavsett om det är genom annonser eller på andra sätt.

Är det dåligt att syftet är att tjäna pengar?

Det är en intressant frågeställning som egentligen är roligare än rubriken på detta blogginlägg. Jag tycker inte att det är dåligt att syftet är att tjäna pengar. Det är faktiskt så som hela vårt samhälle idag är uppbyggt.

Du jobbar för att tjäna pengar och pengar använder du för allt du vill göra och gör. Det är inte konstigare än så. Därför tycker jag inte att det är något fel med att öppet kunna gå ut med att det är för personlig vinning som man bloggar eller gör något överhuvudtaget.

Det måste väl vara rätt rimligt att man vill skapa bättre förutsättningar för sig själv. Det är ju på det sättet som mänskligheten går runt.

Mitt syfte med att blogga

Jag kan definitivt säga att mitt syfte med att blogga är för personlig vinning och för att tjäna pengar. Sedan så kommer det i flera led. Dels kommer jag att utvecklas som skribent vilket förhoppningsvis gör att jag även blir bättre i min arbetsvardag samt att jag lär mig mer kring digital marknadsföring vilket är riktigt spännande. Sen om någon klickar på en annons eller inte är sekundärt. Även om det inte hade suttit fel med några kr extra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *