Tjäna pengar online

Vem vill inte tjäna pengar online? Drömmen är att sitta hemifrån och se pengarna rulla in på kontot varje dag, säga upp sig från till förvärvsarbete och ha mer fritid.
Verkligheten är att det är ett tungt arbete att tjäna pengar online och det kräver tid, kunskap och disciplin.
I detta blogginlägg kommer jag att gå igenom tips på hur du kan komma igång och tjäna pengar online. Alla sätten är inte lätta och vissa tar mer tid än andra men det går alltid att göra något.

1. Tjäna pengar online genom att Frilansa

Frilansarbete växer så att det knakar och idag finns det större möjligheter än någonsin att tjäna pengar online genom att frilansa.

Det finns flertalet stora plattformar där du kan skapa en profil och erbjuda dina kunskaper och färdigheter för pengar.

Att lyckas som frilansare är inte lätt och det krävs tid och engagemang för att lyckas försörja sig full tid genom att frilansa.

Men att tjäna extra pengar online genom att frilansa är lättare. Du behöver inte vara masterkodare eller art director för att lyckas frilansa. Det finns massor med uppdrag som du kan lyckas lösa för företag och privatpersoner på frilansplattformarna som nämns nedan.

Ett av de lättaste frilansgigen är nog översättning eller content writing. Är du tillräckligt litterär för att kunna skriva och tala flytande engelska och svenska så klarar du nog av de flesta översättnings jobben mellan dessa språk. När det kommer till content writing dvs skriva texter så är det något som efterfrågas i stor omfattning på dessa frilansplattformar och klarar du av att skriva och tycker det är kul så passar detta utmärkt. Om du dessutom har något genuint intresse inom något ämne så kan du sannolikt hitta uppdrag inom dessa specifika ämnen för att verkligen överleverera till din uppdragsgivare.

Värt att tänka på är dock att du från början inte kan förvänta dig att tjäna stora pengar som frilansare och att du behöver bygga upp relationer med dina uppdragsgivare för att kunna be om mer betalt. Du kommer sannolikt behöva lägga mycket mer tid än du räknat med i samband med de första uppdragen. Dels för att du behöver bra omdömen och för att det är nytt och du kommer oavsett typ av gig genomföra research för att lösa uppdraget på ett tillfredsställande sätt.
Här kommer några exempel på frilansplattformar som du kan registrera dig på.
Upwork.com
Fiverr.com
99design.com
Payperhour.com
Det finns lite olika fördelar och inriktningar på de olika plattformarna och jag kanske går in på djupet kring detta i framtida blogginlägg.

Tänk även på att du kommer behöva betala en avgift vid varje uppdrag till de olika frilansplattformarna samt att du konkurrerar med personer som sitter i låglöneländer så försök genomföra nischade uppdrag som passar just dig.

2. Genomföra undersökningar online

Detta är något som är välkänt och alla som någon gång letat efter sätt att tjäna pengar online stött på.

Det är lätt att få en uppfattning om att det är lätt sätt att tjäna bra med pengar online.

Verkligheten är dock något helt annat. Du kommer sannolikt lägga längre tid än den ”uppskattade” tiden för varje undersökning och ersättningen är pinsamt låg per undersökning. Dessutom är det ofta så att du startar en undersökning som du inte kvalificerar dig till.

Undersökningsföretagen är nämligen ute efter en specifik målgrupp när de genomför en undersökning och filtrerar ut de som inte passar in i den målgruppen. Det kan även visa sig att din målgrupp redan har representerats i undersökningen av tidigare svarare och du av den anledningen blir avvisad att genomföra fulla undersökningen.

Det gör att du i många fall kan komma att lägga ned massor med tid på starten av undersökningar som du inte kvalificeras för.

Med detta sagt så är ju alternativ avkastningen för dig som inte har något bättre för dig 0 och varför då inte genomföra lite undersökningar och plocka hem några hundralappar per månad. ?
Här kommer några länkar på olika undersökningsföretag som är trovärdiga.
globaltestmarket.com
Triaba.se
i-say.com

3. Skapa en blogg

Vill du tjäna pengar online och har skriftens gåva så är en blogg perfekt. Gillar du dessutom sociala medier så underlättar det.
Att skapa en blogg kan generera pengar till dig på flertalet olika sätt.

Annonsering

Du kan lätt skapa ett Google adsense konto och låta Google display nätverket visa annonser på din blogg som du får betalt för när någon klickar på annonserna eller om vissa annonser visas tillräckligt många gånger.
Viktigt att komma ihåg är dock att du inte kan be vänner, bekanta och släkt att gå in och klicka på dina annonser. Du kanske tror att det kommer generera massor med annonsintäkter men verkligheten är att Google är tillräckligt smarta för att inse när det är ”fake” klickare på annonserna.

Det går självklart att kontakta företag direkt för att sälja annonser på din blogg men då ska du kunna uppvisa riktigt stor besöksvolym och lägga ned tiden på att sälja.

Affiliate marketing

Detta är en form av annonsering men där du försöker leda trafik till en specifik plats och du får ofta betalt per konvertering hos slutkunden. (dvs dit du försöker leda trafiken)

Exempel på detta skulle kunna vara att skriva en recension av en produkt eller tjänst och lägga en call to action i blogginlägget till den produkten eller tjänsten och då kommer affiliate nätverket spåra klick från din blogg och även mäta de konverteringar som sker hos det företaget du leder trafik till.

Här är några länkar till affiliate nätverk. adtraction.com
Misshosting.se
Några saker att tänka på: kontrollera att affiliate nätverket du är medlem i har den tjänsten/produkten och att du redan har ansökt om att få vara affiliate partner. Båda parter i en affiliate tjänst behöver godkänna varandra för att få betalt.

Sälja Eböcker eller andra tjänster

Om du lyckas dra besökare till din blogg så kan du sälja något på bloggen. Det vanligaste brukar vara en Ebok men det kan även vara ett smycke eller det du själv kommer på.
Föreläsa
Om du verkligen skapar en populär blogg kan du tjäna pengar genom att t.ex. föreläsa. Det blir helt plötsligt inte längre online men ditt varumärke online har skapat möjligheten för dig att tjäna pengar på andra sätt.
Men för att något av ovanstående sätt ska fungera så måste du driva trafik in till din blogg och det krävs att du syns och blir hittad på nätet vilket inte är det lättaste.

Det krävs mycket kunskap och framförallt tid för att skriva kvalitativa blogginlägg som över tid kommer att generera besök och uppmärksamhet.

Det betyder inte att du inte kan lyckas tjäna pengar på en blogg där du endast skriver om vad du ätit till frukost men då blir det en mycket mer personlig blogg.

Några andra sätt att tjäna pengar online:

Läxhjälp och lärare

 

Skapa videos och lägg upp på youtube 

Sammanfattning

Att tjäna pengar online kommer inte utan en stor insats från dig om du inte har lite tur ? Oavsett sätt att tjäna pengar så kommer du behöva lägga ned tid och kraft samt att du sannolikt behöver lära dig en hel del.

Jag hade önskat att det fanns någon shortcut men än så länge har jag inte hittat någon och jag tror inte heller att det finns. Inte för att tjäna pengar online eller tjäna pengar på något annat sätt.

Det krävs hårt arbete och lite tankekraft.

Lycka till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *