Spännande värdering på Bufab

Bufab är ett handelsföretag som har nischat in sig på C-parts till tillverkningssektorn. C-parts är dom minsta delarna i en tillverkningsprocess dvs muttrar, skruvar osv. Enligt Bufab är C-parts den delen som har högst andel indirekta kostnader i förhållande till direkta kostnader när det kommer till de olika tillverkningsdelarna.
Bufab kan genom en helhetslösning för C-parts minska totalkostnaden för sina kunder genom stordrift och effektivisering.
Bufab startade 1977 i Småland och har sedan växt organiskt och genom förvärv till att vara en internationell aktör om omsatte 2014 nära 2,2 miljarder kronor.
I början av 2014 börsnoterades bolaget m

en har sedan dess inte haft någon lysande börsresa utan handlas idag till under introduktionskursen.

Bolaget själv delar upp sina affärsområden i Sverige och International. Den svenska delen har haft minskande omsättning medan internationella delen har växt kraftigt. Det har tagit ganska hårt på rörelsemarginalen då den svenska delen har haft mycket högre marginaler än den internationella.
Bufab har en uttalad strategi att förvärva nya bolag och genomförde bland annat i början av 2015 ett förvärv av ett franskt bolag. Man har genom åren varit duktiga på att hitta bra förvärv för verksamheten och jag tror detta kommer att fortsätta.
Jag har gjort en snabb kassaflödesanalys och tycker att denna aktie ser lågt värderad ut.
Aktiebolag
Bufab
Lista
Mid Cap Stockholm
Börsvärde
 1 714 973 985 kr
P/E nästa år
9,5
Direktavkastning
3,33%
Aktiekurs
45
Riktkurs
86,26
Säkerhetsmarginal
48%
Potentiell uppsida
92%
Dagens datum
15-10-20
Det som också lockar i detta bolag är att Lannebo fonder är största ägare samt att Didner och Gerge också är bland de större ägarna och dessutom har ökat deras innehav under sommaren.
Under onsdagen har även jag handlat en mindre post i bolaget.
Den 23 oktober kommer Q3 rapporten vilket jag ser fram emot och min bild är att samma trend som under Q2 kommer fortsätta med god tillväxt internationellt och fortsatt minskad efterfråga i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *