Nyårskarameller för att sammanfatta året 2018

 2018 har nu passerat och ett nytt år med nya möjligheter är på ingång. 

Då passar det bra att sammanfatta året som har gått.

Här kommer mina reflektioner kring 2018

Förvänta dig resultat i enlighet med energi du lag ned

Denna reflektion kom jag fram tid först under senare delen av året och den är så självklar men svår att smälta.

Kan jag förvänta mig att få läsare av en blogg om jag inte lägger ned tiden på att skriva något?Svaret är självklart NEJ!

Jag hade trott att jag kunde få besökare till denna bloggen och att jag skulle kunna dela med mig av reflektioner som läsare faktiskt skulle uppskatta men ack så fel om jag inte lägger ned tiden att formulera mina tankar i inlägg.

Kan jag förvänta mig att överavkasta index i min aktieportfölj om jag inte lägger ned tiden att göra aktieanalyser ? Nej det är klart jag inte kan.

Trots detta så fanns målen att värdet på aktieportföljen skulle öka med 20+ %.

Det är helt orimligt att jag ska lyckas med något om jag inte lägger ned tiden på att genomföra det!

Som sagt svår smällt men så logiskt.

Nytt år 2019Det som är så magiskt med att det blir nytt år över en natt är att jag känner att jag kan starta om. Sätta nya mål, lägga upp en plan för hur jag ska nå dem och faktiskt genomföra det.

Det är inte någon skillnad från föregående år då jag gjorde exakt samma sak och det som skiljer något bra mot något som inte är så bra är bara disciplin att genomföra det.

Man kan inte förvänta sig någon skillnad om man inte gör något annorlunda så det jag kommer att ändra på till detta år är att ha löpande uppföljning på mina mål.

Förhoppningsvis kommer det att göra att jag tidigt kan inse att jag går ifrån mina mål och kan ta igen ett litet tapp i diciplin istället för att inse när året är slut att jag inte lyckats med de mål jag satt upp för mig själv.

Så här kommer 2019 och jag ska se till att genomföra förändringen!

Jag tycker du kan göra samma förändring och hålla blicken mot målen hela året igenom och kunna fira nyårsafton 2019 med att vara stolt över året som gått istället för att känna revanschlysten för 2020.

Nu kör vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *