Långsiktiga trenden bruten?

 Senaste tidens turbulens på börsen har fått många att spekulera i om den långsiktiga bullmarket skulle vara bruten. Är börsen på väg mot en fallande bearmarket?
Oavsett om börsen nu återhämtar sig och den långsiktiga uppgången håller i sig är det oroväckande att börsen faller i den magnituden på den korta tiden.
Enligt mig tyder det på att det finns delar i världsekonomin som inte står rätt till.
Det säger sig självt att det inte är ekonomiskt hälsosamt med nollräntor och kraftiga stödköp av obligationer. Men så länge förtroendet finns för ekonomin kommer allt att rulla på. Det intressanta kommer att bli när förtroendet för ekonomin och de penningpolitiska aktioner som genomförs börjar svaja.
I Sverige är det få som har missat de diskussioner som förts om en eventuell bostadsbubbla. Trots detta så fortsätter man bostadspriserna stiga.
De flesta experter är till och med överens om att det är en fastighetsbubbla som idag blåses upp men inget kommer att ske så länge som majoriteten av befolkningen har förtroende för ett fortsatt prisrally.

Enligt mig är det inget annat än en tidsfråga innan vi ser en kraftig korrigering av bostadspriserna i Sverige. Men tiden är det intressanta. Om man tittar på hur det såg ut i USA innan senaste krisen så lyste varningssignalerna länge innan kraschen kom 2008. Kanske lyser signalerna lika länge i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *