Första affären på året

Under första veckan lyckades jag även med konststycket att genomföra min första affär för året.
Jag köpte XACT BEAR 2!
 Nu till det intressanta; varför?
Jag hörde för ett tag sedan om en strategi som heter Dual momentum. Se en bra video om denna strategi här: Egentligen är det simpel momentum strategi men som bör användas som ett riktning för var man bör investera under olika perioder.
Jag började med backtracka lite på OMXs 30 och 12 månaders SMA har historiskt givit bra indikationer på när trenden är bruten. 
Enligt denna simpla momentum strategi bröts trenden december 2017 vilket gjorde att jag i början av detta året tog beslut om att gå kort OMXS30.
Man kan lätt säga att det inte varit den bästa investeringen kortsiktigt men min plan är att följa denna strategi vilket betyder att jag som tidigast kommer att gå ur denna position den 1 februari 2018.

När något är sunt och historiskt bevisat är det värt att försöka genomföra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *