Första inlägg.

Som första inlägg är antagligen praxis att hålla en intressant längre presentation av vad bloggen ska fylla för syfte. Men min plan är att kommentera vad som hänt nu i riksdagsvalet i Sverige samt efter folkomröstningen i Skottland.
Riksdagsval i Sverige
Inte helt otippad blev Sverige Demokraterna vågmästare efter valet i söndags.  Vad som nu lagts på Stefan Lövens axlar att blida regering visar sig svårt och jag tror inte att det kommer att bildas en majoritetsregering under 2014. Min teori är att det under början av 2015 kommer bli nyval vartefter Socialdemokraterna tillsammans med Moderaterna bildar regering.
Folkomröstning i Skottland
Mer förvånande än resultatet i Sveriges riksdagsval var resultatet i Skottlands folkomröstning. Där trodde jag att resultatet faktiskt skulle bli en majoritet för ett självständigt Skottland men tanke på valspurten och framförallt att jag trodde på Facebook som källa bättre än opinionsundersökningarna som genomförts inför valet.
Följa eller inte följa Gardell
Volvo har haft en tung period med besvikelse efter besvikelse senast i torsdags då rapport om antalet lastbilsleveranser kraftigt understeg analytikernas estimat. Christer Gardell meddelade under tisdagen att han tyckte aktien var billig i samband med att han flaggade upp för ytterligare aktieköp i Volvo. Han är heller inte ensam om att som storägare fylla på med aktier i bolaget då även industrivärlden fyllde på med fler aktier i veckan som gått.
Jag genomförde en kortare affär i Volvo i samband med att Gardell meddelade att han ökade innehavet och sålde under onsdagen till en liten vinst.
Nu kommer jag avvakta för att se fortsatt utspel. Om jag kan köpa på mig lite aktier under 80,5 kr/st kommer jag försöka mig på en kortade affär ytterligare en gång.
BABA
Alibaba, det kinesiska e-handelsföretaget noterades under fredagen på Nasdaq och stängde 38 % över teckningskursen vilket motsvarar ett börsvärde på över 230 miljarder US dollar. Med bakgrund mot att P/E talet i samband med teckningskursen var 29 känns detta spontant som en övervärdering. Dock så resonerade jag liknande i samband med Facebooks börsnotering 2012.
Men rekordnoteringen är nu genomförd och dessutom övertecknad. Som avslutning kan an fråga sig vare sig det byggs en bubbla med e-handelsbolagen.

Ska även bli intressant att följa Kinneviks ägda Zalandos planerade börsnotering under hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *