Lindab en leverantör av produkter och tjänster som ska hjälpa till med förenkling av byggen samt förbättring av inomhusmiljöer. 
Grunden till Lindab lades redan 1959 i Grevie utanför Båstad och bolaget har fortfarande kvar sitt huvudkontor där. 
Sedan 1959 har Lindab expanderat till 32 länder och omsätter över 7 miljarder kr per år. 
Lindab har målsättningen att växa mellan 5-8 procent per år med en rörelsemarginal på 10%. Det kan man konstatera att de inte lyckats med senaste åren. 2015 ser visserligen bättre ut än på länge men det är en bit kvar om man bortser från valutapåverkan. 
På ägarsidan hittar man Sven Hagströmmers investmentbolag Creades som största ägare med lite mer än 10 % av kapitalet och rösterna. Creades har uttryckt en önskan om att stycka Lindab i två bolag vilket har tillbakavisats av framför allt nuvarande styrelseordföranden. Men i samband med nästa årsstämma så finns nog möjligheten att ordföranden byta ut. Detta är ännu mer sannolikt då det ryktas om att Lannebo fonder som är näst största ägaren är på väg att haka på Creades idé om styckning. 
När jag har räknat på Lindab har jag varit mycket konservativ i mina antaganden i och med att historiken visar att man inte har nått sina mål tidigare. Dock tror jag att man kan lyckas växa ca 4 procent per år närmaste 10 åren och nå rörelsemarginaler på nära 7 procent. 

Aktiebolag Lindab
Lista Mid Cap Stockholm
Börsvärde  4 618 084 911 kr
P/E nästa år 9,4
Direktavkastning 1,82%
Aktiekurs 60,5
Riktkurs 84,74
Säkerhetsmarginal 29%
Potentiell uppsida 40%
Dagens datum 15-11-11

Den värderingen jag får på bolaget tycker jag är intressant och jag kan tänka mig att inhandla en position om aktiens kräftgång fortsätter ned mot 55-50 kr per aktie. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *